Tina Somers  –  Erkend diëtiste  –  Intuïtief eten

Tina Somers  –  Erkend diëtiste  –  Intuïtief Eten

Ontbijtgebak voor trage ochtenden

Hoe start jij je dag? Stop je gehaast een boterham met choco in je mond terwijl je de kinderen klaarstoomt om op tijd op school te zijn? Of ben jij het type dat 15 minuten vroeger opstaat om rustig met een tasje koffie even te gaan zitten? Ik deel hier een recept voor trage ochtenden.
Hoe start jij je dag? Stop je gehaast een boterham met choco in je mond terwijl je de kinderen klaarstoomt om op tijd op school te zijn? Of ben jij het type dat 15 minuten vroeger opstaat om rustig met een tasje koffie even te gaan zitten? Ik deel hier een recept voor trage ochtenden.

Ontbijten, ik vind het heerlijk. Ik zal zeer zelden de deur uit gaan zonder en volwaardig ontbijt. Mijn lichaam vraagt in de ochtend om energie. Of als ik weinig honger heb, weet ik dat ik die energie nodig heb om te kunnen werken en leven. Inderdaad, ik functioneer niet wanneer ik honger heb. In de week kies ik meestal voor Vitaplus brood met notenpasta en banaan. Echt zo lekker die combinatie! Ook een boterham met kaas en met een spiegelei kan mij smaken. Ik combineer met Earl grey thee, groene thee of een cappuccino met sojamelk. Ik wissel een broodontbijt af met yoghurt, fruit en granola. Nu het zo koud is, smaakt yoghurt en fruit mij minder. Als er in het weekend wat meer tijd is, kies ik wel eens voor een ontbijtgebak. Dit ontbijt gebak word gemaakt op basis van havermout, rijpe banaan en amandelmeel. De structuur is stevig en de smaak heerlijk zoet. Lees hieronder hoe je aan de slag gaat.

Benodigdheden voor 2 personen:

 • 2 kleine ovenschaaltjes of 1 groot
 • 60 gram havermout
 • 50 gram amandelmeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 rijpe bananen
 • 60 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel honing
 • Olie om in te vetten, ik gebruik zonnebloem olie. Of bakpapier.

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat olie. Of bedek de ovenschaaltjes met bakpapier.
 • Prak de bananen fijn en meng ze in de kom met de havermout en het amandelmeel. Voeg bakpoeder, honing en de twee eieren toe. Roer goed tot een glad beslag.
 • Schep nu voorzichtig de blauwe bessen door het beslag voor het ontbijtgebak.
 • Verdeel het mengsel over de 2 schaaltjes.
 • Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven tot de ontbijtgebakjes goudbruin zijn.
 • Tip: laat een half uurtje afkoelen voor je aanvalt!
 • Tip: Je kan nadien nog extra toppings toevoegen afhankelijk van je honger: extra fruit, noten, yoghurt of kwark bijvoorbeeld.

Dit ontbijtgebak geeft je alles om je dag goed te starten: complexe koolhydraten, gezonde vetten, vezels en eiwitten. Bovendien levert het verschillende vitaminen en mineralen. En het aller belangrijkste, hij is lekker! Een feest dus voor lichaam en geest.

Tag me zeker even op Instagram @lievereten als je deze ontbijtcake hebt gemaakt.

Smakelijk!

Tina

PS: Vind jij het moeilijk om structuur te vinden in je dag? Of ervaar je moeilijkheden met luisteren naar je lichaam? Ik coach je graag! Lees hier meer over intuïtief eten. Wil je door mijn persoon gecoached worden, dan kan dat in mijn praktijk of via een traject. Zo werken we samen naar duurzaam gezond gedrag waar jij gelukkig van wordt.

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwtjes

RISIV-nr: 5-63121-61-601

© 2021 All Rights Reserved

RISIV-nr: 5-63121-61-601

© 2021 All Rights Reserved

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwtjes

BE0738934122

RISIV-nr: 5-63121-61-601

© 2021 All Rights Reserved

Stay tuned!

Stay tuned!

Vul je gegevens hieronder in en word als eerste op de hoogte gehouden van interessante tips en releases van trainingen, inclusief mooie promo’s!